V ponedeljek, 17. marca, bo v kuhinjo MasterChefa vstopilo 19 amaterskih kuharjev, ki bi radi zasijali dlje od domačih štedilnikov ter so odločeni pokazati sebi in drugim, da so iz pravega testa za naslednjega slovenskega masterchefa.
A pot do predpasnika in s tem uvrstitve v izbrano šestnajsterico ne bo najlažja. Enajsta sezona namreč poleg znanja, ki ga bodo deležni tako tekmovalci kot gledalci doma, prinaša nekoliko drugačen začetek, kot smo ga vajeni. Ena najpriljubljenejših izobraževalnih vsebin Pop TV letos bolj kot kadarkoli prej streže znanje. Veliko znanja.
»Opažamo, da se res veliko ljudi navdušuje nad kulinariko, ne le nad osnovami, ampak tudi nad tako imenovanimi fine dining jedmi, in temu se bomo v letošnji sezoni precej posvetili. Pripravljamo dobre masterclass oddaje, v katerih se tekmovalci ne borijo za obstanek ali napredovanje, ampak le učijo. In to ne le od sodnikov, v goste prihajajo tudi vrhunski chefi, kar štirje med njimi se ponašajo z Michelinovo zvezdico. Mislim, da je to največ, kar lahko damo gledalcem,« pravi Jelena Drobež, vodja projekta. Kdo se bo torej potegoval za naziv masterchef Slovenije in denarno nagrado v višini 50 tisoč evrov? Spoznajmo tekmovalce!
ANAMARIJA TRUDEN
27-letna zdravnica prihaja z Blok. Aktivna Anamarija obožuje pripravo hrane, zato jo boste največkrat našli v kuhinji, na vrtu ali v šotoru sredi idilične narave. Spanje pod milim nebom jo sprošča, zdaj pa je čas, da so ji zvezde naklonjene tudi za štedilnikom MasterChefa.
BARBARA POLJANEC
36-letna Škofjeločanka najbolj uživa pri pripravi sladic. Zase pravi, da je natančna, lojalna, včasih trmasta, obožuje hribe in adrenalinske podvige. Rada tudi nabira kolesarske kilometre, a zdaj bo v ospredje postavila kuharsko traso.
BARBARA RIBIČ
25-letnica iz Lenarta je diplomirana inženirka medijskih komunikacij. Nasmejana, energična in vztrajna so trije pridevniki, s katerimi opiše samo sebe. Ker je odraščala na kmetiji v krogu velike družine, sta jo z domačo kuhinjo spoznali babica in mami. Zdaj bo podedovano znanje poskušala čim bolje unovčiti.
BLAŽ PLOHL
22-letnik prihaja iz Svetega Tomaža. Po poklicu je maser. Če bi ga vprašali, kako vidi samega sebe, ne bi dolgo razmišljal: športen, zabaven, včasih filozofski. Prisega na dobro družbo, iskrene prijatelje in okusno hrano. Zelo pomembna sta mu tudi zdravje in holistični način življenja. Tudi ta vidik bo poskušal preslikati v svoje krožnike.
DAN PROHART
Vsestranski 40-letnik iz Zbilj pri Medvodah je energičen, zgovoren in ustvarjalen. Ne le v kreiranju videov, temveč tudi v kuhinji. Iz prve roke vam lahko potrdi, da vam življenje lahko ponudi drugo priložnost. Izkusil je namreč možgansko kap, zato se po ozdravitvi še bolj trudi uživati v trenutku in ujeti svoje sanje.
DAVIDA POGOREVC HAFNER
24-letna študentka prihaja iz Svete Ane v Slovenskih goricah. Ker študira turizem ter doma pomaga v vinogradih in vinski kleti, bi v prihodnje obe ljubezni rada združila v eno in odprla glamping z restavracijo, ki bi bila tesno povezana z vinarstvom.
ERIKA ČRNIGOJ
19-letna Koprčanka najbolj uživa v pripravi sladkega, na krožniku pa bolj uživa v slanih jedeh. Pravi, da je smešna, iskrena in posebna ter da v kuhinji rada eksperimentira. Pripravljena je tudi na nova znanja, ki jih bo pridobila v oddaji.
JURE KIRBIŠ
Jure prihaja iz Maribora, star je 28 let. Študira farmacijo in pomaga v kuhinji. Predan je športu in naravi. Najraje nabira gobe in vrtnari. Njegova največja vrlina je iznajdljivost, kar mu bo gotovo prišlo prav pri pripravi jedi, s katerimi bo želel navdušiti sodnike.
KAJA NAVERŠNIK
22-letna Kaja je doma v Šmartnem na Pohorju ter je organizatorka poslovanja v gostinstvu in turizmu. Zase pravi, da je vsestranska, energična, pozitivna in nasmejana. Če bi zmagala, bi investirala v nova znanja in nadgradnjo domače turistične kmetije.
MARTINA TRGOVEC
Martina je Hrvatica, stara je 40 let in po izobrazbi diplomirana ekonomistka. Kuha že od malega, saj je bila veliko sama doma in se je zgodaj naučila pripraviti topel obrok. Pravi, da je vesele in optimistične narave ter da sta poleg kuhanja to glavna atributa, ki bosta očarala sodnike.
MATIC MAČEK
29-letni Ljubljančan se je sicer že podal na samostojno podjetniško pot, a sanj do kulinarike ni ovrgel. S kuhalnico se je prvič srečal v osnovni šoli, ko so pri predmetu gospodinjstvo pekli piškote. Ne mara lešnikov, obožuje pa peko na žaru.
MICHAELA KOPLOVA
30-letna Michaela oziroma Miša, kot ji pravijo prijatelji, prihaja iz Domžal, živi pa na Dunaju. Je radovedna, ustvarjalna in vedno pripravljena pomagati. Navdihujejo jo različni umetniški in kulturni vplivi, uživa pa v iskanju novih pristopov, tudi v kuhariji. V prihodnosti bi rada združila dve veliki ljubezni – poznavanje številk in ozadje gastronomskega sveta.
NATALIJA SEBANC
25-letna Natalija prihaja iz Tržišča, ukvarja se z laboratorijsko biomedicino. Zelo uživa v pripravi hrane, najbolj pa obožuje sladice. Njen največji kuharski eksperiment je bila izvedba čokoladnih pralinejev. A ker njene sladice za zdaj navdušujejo le domače, je odločena očarati sodnike.
PIA PAJNIČ
23-letna študentka iz Preserij pravi, da je prijazna in vedno pripravljena pomagati drugim. Njena prva kuharska specialiteta so bile palačinke, ki so na krožniku končale kot »šmoren«. Pravi, da je ni strah izzivov, ki jih prinaša tekmovanje. Če bi zmagala, bi denar namenila kuharskemu izobraževanju na znameniti šoli Le Cordon Bleu.
TADEJ LADINEK
Inženir strojništva je star 32 let. Doma je na Muti, čeprav je to kraj, za katerega je rekel, da tam nikoli ne bo živel. Zarečenega kruha se največ poje, v njegovem primeru tudi speče. Na prvi pogled je morda sramežljiv, a se v dobri družbi prijateljev hitro sprosti. V kuhinji najde strast, mir in nepopisno veselje.
TAMARA ERLAH
33-letna mamica dveh otrok prihaja iz Žirovnice. Rada kuha in peče. S kuhalnico se je srečala že zelo zgodaj, saj sta oba starša po poklicu kuharja. Njena prva specialiteta je bil dunajski zrezek. Ker ima kuharijo v krvi in se hitro uči, se izzivov v oddaji zelo veseli.
ANJA OBERSTAR
41-letna Škofjeločanka je diplomirana ekonomistka in oseba, ki nenehno išče pustolovščine. Zelo je motivirana, ko si zada izziv. Odločena je, da bo izkušnja v MasterChefu nekaj, kar bo poskušala čim bolje izpeljati. Njen največji kuharski eksperiment je japonski cheesecake, za katerega verjame, da bo nekega dne uspel, kot mora. Zdaj je pri poskusu številka 15.
LARA KUTNAR
22-letna Lara prihaja iz Ljubljane. Pravi, da je delavna, zvesta, ambiciozna in željna novega znanja. Njena največja želja je postati vrhunska slaščičarka. Zaveda se, da ti lahko tekmovanje v MasterChefu prinese tudi težke trenutke, vendar ga vidi kot izjemno priložnost za pridobivanje novega znanja in odprtja novih poslovnih poti.
SAMO KREFT
52-letni univerzitetni profesor iz Divače v sebi združuje resnost profesorja in igrivost človeka, ki ga zanima vse od plesa do zimskega kopanja v mrzlih rekah. Za štedilnikom MasterChefa bo poskušal navdušiti z nenavadnimi kombinacijami in uporabo zapostavljenih živil. Če bi zmagal, bi odprl svojo restavracijo.