Revija stop
Televizija

Junijski sobotni pikniki na TVS

Stop
20. 5. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Prihaja čas piknikov, pečenja na žaru, osvežilnih poletnih solat in sladic! Oddaja Sobotno popoldne se s preizkušenimi kuharskimi mojstri odpravlja v naravo in razkriva vse trike in skrivnosti priprave jedi na žaru!

Prihaja čas piknikov, pečenja na žaru, osvežilnih poletnih solat in sladic! Oddaja Sobotno popoldne se s preizkušenimi kuharskimi mojstri odpravlja v naravo in razkriva vse trike in skrivnosti priprave jedi na žaru!

 

Vsako junijsko soboto bosta voditelja Sobotnega popoldneva Tanja Bivic in Rok Kužel ob 18.10 v novi rubriki Kuhajmo pripravila piknik s kuharskimi mojstri Jožetom Bukovinskim, Jernejem Podpečanom, Matijo Pezdercem in Lojzetom Čopom.

 

Jože Bukovinski  nam bo izdal vse skrivnosti pečenja mesa pod žerjavico, ki ga mnogi poznajo kot pripravo jedi  »pod peko« oz. »pod sačem«. Mojster Bukovinski je slovenski prvak peke na žaru, skrbi pa tudi za sprejeme in bankete na irskem veleposlaništvu. Brez irskih receptov zato ne bo šlo! Pripravil bo okusne irske kruhke, ki jih Irci imenujejo »scones«.

 

Jerneja Podpečana poznajo številni udeleženci kuharskih delavnic, pohvali pa se lahko tudi s številnimi gostovanji zunaj naših meja. Vaše brbončice bo vzdražil z odlično marinirano poletno zelenjavo z grenivko, krešo in kozjim sirom. Razkril pa bo tudi, kako na žaru pripravimo malce posebne mesne polpete v foliji.

 

Matija Pozderec je nekdanji kapetan slovenske kuharske reprezentance in  podpredsednik sekcije kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Dokazal bo, da je peka rib na žaru enostavna in vas očaral z domiselnim lososom z gorčično omako. Gotovo pa vas bo prepričala tudi osvežilna koktajl solata z meto in šampanjskim šodojem. 

 

Lojze Čop se bo lotil pečenja sladko pikantnih rebrc na žaru s krompirjevo zloženko, za osvežitev pa bo poskrbel jagodni sorbet in sladoled z okusom burbonske vanilje. Mojster Čop je nekdanji član mladinske kuharske reprezentance, danes pa uspešni vodja družinskega kulinaričnega podjetja, zato se kuhanja loteva s strokovno preciznostjo in velikim veseljem.

Revija Stop